Blog posts

VIDEO: kuinka välttää vanhakaupunki Tallinnassa?

VIDEO: kuinka välttää vanhakaupunki Tallinnassa?

Tallinna, video

Tallinna on niin nähty – vai onko sittenkään? Olin äsken  kahden päivän kevätlomalla eteläisessä naapurissa, ja me valitsimme teemaksi välttää vanhaakaupunkia. On vaan liian helppoa jumia sinne kiertämään Kaubamajaa, Viru-keskusta ja istumaan oluella Raatihuoneentorilla. Wingmaninäni oli Ville (joka jälleen muuntuu Moskova-videolta tutuksi Vladimiriksi), ja tavoitteena oli käydä kylpylässä ja rentoutua. Mutta onko mahdollista viettää kaksi lomapäivää astumatta vanhaankaupunkiin?

Teen vielä isommat vinkkipostaukset Kalamajasta/Telliskivestä sekä Viimsistä, mutta videolla muutamia vinkkejä.

Video: kuinka välttää vanhakaupunki Tallinnassa

Otan tosi mielelläni palautetta vastaan. Video on vielä sen verran tuore väline, että kehittymistä riittää. Taisin inspiroitua PING Helsingistä, jossa olin content guruna kuuntelemassa mm. tubettajia. PINGin loistavasta sisällöstä ovat kertoneet tosi monet bloggaajat, esimerkiksi Kohteena maailman Rami. Samaan syssyyn innostuin myös Snapchatista, josta minut löytää @alannainen -nimellä.

Tämän videon tein kokonaan iPhone 6S:n iMoviella, siis kännykällä. Ihan kaikkia editoinnin hienouksia siitä ei löytynyt, mutta yllättävän paljon kuitenkin. Musa on baarimikon räppiä baarista, joka videon keskivaiheilla vilahtaa.

About the author

Viihdyn kohteissa, jotka eivät ole ihan vielä turistien suosiossa, ja teen löytöjä tuttujen kaupunkien sivukujilta. Airbnb. Ystävät. Ruoka. Viini. Fiilistely. Tervetuloa mukaan!

6 Comments

 1. IKILOMALLA
  May 26, 2016 at 2:41 am
  Reply

  TYKKÄSIN! Videolta sai kokea paljon aitoa tunnelmaa ja persoonallisuutta, oli tosi kiva katsoa! Yllättävän hyvin olet saanut puhelimella editoitua!

  Hyviä vinkkejä ja lähtisin itsekin mielelläni katsomaan jotain muuta kuin pelkkiä samoja kadun pätkiä ja oluthuoneita Tallinnassa, hauska haaste olla astumatta vanhaan kaupunkiin! 😀 Tuo junaravintola vaikutti kokemisen arvoiselta paikalta!

  Titta / IKILOMALLA

  • Laura
   May 26, 2016 at 7:17 am

   Kiva, kiitos Titta! 🙂 Junanravintolan nimi on Peatus ja sitä kannattaa kyllä kokeilla. Kuten tuossa sanonkin, se on auennut vasta pari viikkoa sitten.

 2. Mika / Lähtöportti
  May 26, 2016 at 11:07 am
  Reply

  Matkavideoita on mukava katsoa. Videot on taatusti haastava laji, mutta varsinkin puhelimella tehdyksi tämä oli erittäin onnistunut. Jostain syystä mulle tuli vähän Yle Kioski mieleen, kenties kävelyn aikana kuvaamisesta johtuen. Tunnelma välittyi hienosti ja katsoisin mielelläni videoita jatkossakin!

  Haluaisin itsekin tutustua Tallinnaan entistä laajemmin. Telliskivi on täysin kokematta, Kalamajassa olen pikaisesti käynyt. Esimerkiksi juuri tuo junanvaunuravintola vaikuttaa mielenkiintoiselta vinkiltä, jonka otan varmuuden vuoksi talteen.

  • Laura
   May 26, 2016 at 2:16 pm

   Vai Kioski! Ha. Se ehkä johtuu siitä, että telkkarissa aika harvoin kävellään. Sen sijaan Youtubessa ja Snapissa kävelykuvaus tuntuu olevan aika yleistä. 🙂 Kiitos kommentista!

 3. Kohteena maailma / Rami
  May 28, 2016 at 9:41 am
  Reply

  Tämä oli aivan loistava ja samalla hyödyllinen videopostaus! Vai on Tallinna iltaelämän osalta vielä noin vanhaan kaupunkiin rajoittuva 🙁

  Ps. Kiitos linkkauksesta 🙂

  • Laura
   May 28, 2016 at 9:57 am

   Haha, kiitos! Ja spasiba Vladimiriltä! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *