Moi, olen Laura!

Moi, olen Laura!

Viihdyn kohteissa, jotka eivät ole ihan vielä turistien suosiossa. Viime vuosien parhaita kohteita ovat olleet Albania ja Ukrainan Odessa. Rakastan myös tehdä löytöjä tuttujen kaupunkien kujilta, kuten Tallinnasta tai Tukholmasta, joista jälkimmäinen on entinen kotikaupunkini.

Olen neljääkymppiä lähentelevä (kääk!) yrittäjä, ja matkailu on mulle ihanaa eskapismia. Niinä päivinä, kun työt tökkivät ja varpaat kastuvat, on mahtavaa paeta ajatukseen seuraavasta lomamatkasta. Sen ei tarvitse olla pitkä eikä kallis, mutta kunhan se on breikki arjesta hyvässä seurassa. Metsästän jatkuvasti löytöjä: uusia kivoja kaupunginosia, ravintoloita ja kiehtovia maisemia. Viimeistään kotona haluan elää kaiken muistamisen arvoisen uudelleen ja jakaa vinkit muillekin. Siksi blogi.

Asun Helsingissä ja teen yrittäjänä töitä markkinoinnin, pienpanimo-oluiden ja virtuaalitodellisuuden ihmeellisessä maailmassa. Oikeasti olen heppatyttö Päijät-Hämeestä ja teen töitä paitsi luovien ammattilaisten myös putkimiesten kanssa. En vieläkään tiedä, mikä minusta tulee isona. Muutama vuosi sitten olin globaalissa yrityksessä sellaisessa asemassa, johon olin luullut haluavani, mutta ei se ollutkaan unelmien täyttymys. Etsin siis vielä. Tärkeintä on matka eikä määränpää. Vuosi 2016 oli muutosten vuosi, ja toivon tulevaisuudelta jotain vähän rauhallisempaa.

Vannoin pitkään, etten muuta koskaan Helsinkiin. Työ vei Tampereelta moneksi vuodeksi Tukholmaan, johon rakastuin. Helsinkiin muutto uuden työn perässä tuntui sen jälkeen paljon helpommalta. Sitä paitsi kesäpäivä meren rannassa tai reipas hölkkälenkki Keskuspuistossa on melkein yhtä kivaa kuin ulkomailla matkailu. Olen myös Airbnb:n superhost, eli asunnonvuokrauksesta on muodostunut kiva tapa taikoa lisää rahaa matkakassaan ja tavata Suomeen tulevia turisteja. Näiltä sivuilta voit siis lukea myös Airbnb-vinkkejä.

Blogini aktiivilukija Kristiina ehdotti matkamessuilla, että kertoisin hieman myös matkaseurastani, joten täältä pesee:

Kotona
Alanmies on palannut kotiin (ihan kamalassa lomaparrassa!) Balilta ja minä puolestani New Yorkista – tietenkin Brooklyn Brewery -tuliaisten kera.

Ex-puolisoni ja nykyisin ihan vaan ystäväni Alanmies on extreme-lajien ystävä, hiihdonopettaja, pienpanimoharrastaja ja maailman käytännöllisin tyyppi.  Ystävämme sanoin: “Jos jonkun kanssa pitäisi haaksirikkoutua autiolle saarelle niin Alanmiehen.” Hän inhoaa rantalomaa tai ylipäänsä lomaa, jolla ei ole mahdollista saattaa itseään vauhdikkaisiin (ja vaarallisiin!) tilanteisiin.  En olisi ikinä saanut häntä jouluksi Aasiaan, jollen olisi keksinyt Indonesiasta sukelluskurssia. Toisaalta en olisi ikinä osallistunut mahtavalle sukelluskurssille ilman häntä.

Holbox Mexico Water fun
Ihan spontaanisti tässä Meksikon vesissä Villen kanssa ponnistellaan, yhtään ei metsästetä hyvää kuvaa… 🙂

Ville tuli elämääni Ruisrock-kimppakyydissä kesällä 2014 ja mursi jään arvostelemalla musiikkimakuani. Kun pääsimme musa-aiheesta eteenpäin, huomasimme meillä olevan aika paljon yhteistä, myös mitä tulee matkustamiseen. Ensinnäkin se, että koko ajan pitää olla reissuja tiedossa. Toiseksikin se, että kehittyvät alueet ovat tosi kiinnostavia. Ja kolmanneksi se, että hyvä matka on täydellinen yhdistelmä seikkailua, shoppailua, ruokaa, juomaa ja hengausta. Olemme reissanneet yhdessä jo vaikka missä, viimeisimpänä Havannassa. Ja kyllä se muuten tykkää muutaman drinkin jälkeen ihan samanlaisesta musiikista kuin minäkin.

MET
Tyttöjen kanssa Nykissä. Metropolitan Museum of Artin katolta on upea näkymä Keskuspuistoon.

Miss Heinämaa ja Orvokki (lempinimet ovat jäännös vuosien takaa) ovat rakkaat opiskelijavaihtoaikojen ystäväni, joiden kanssa olemme tehneet tyttöjen reissuja mm. Nizzaan, Barcelonaan, Lontooseen ja tietenkin New Yorkiin jo yli kymmenen vuoden ajan. Miss Heinämaa on erikoistunut ylilyönteihin mm. shoppailun, syömisen ja juomisen saralla. Tämäkö meitä muita naurattaa. Orvokki rakastaa kulttuuria ja espanjalaisia jalkapalloilijoita (Joku Xabi tai Kapi se oli…). Yhdessä onnistumme toisinaan unohtumaan aurinkoiselle terassille niin, että päivän ohjelmaa lykätään huomiselle. Mutta silloinhan loma on onnistunut. Toisinaan matkassa on myös neljäs jäsen Annikki. Matkustelun eräs huipentuma oli syksyn 2014 laivamatka Queen Mary 2:lla Southamptonista New Yorkiin.

Chamonix
Last Christmas -teemajoulu 2014 kymmenen hengen Big Brother -tiimillä Chamonix’ssa.

Muita blogissa vilahtelevia hahmoja ovat mm. kulinaristiystäväni Hanna, tukholmalainen telemies Tommi, kitarasankari Mikko ja hänen loistoruokaa kokkaava avovaimonsa Heli, shoppailua ja samppanjaa rakastava Miss Mbmj sekä purjehtiva blogi-idolini ja ystäväni Noora, joka pitää  inspiroivaa Noora&Noora-blogia.

Mun kanssa matkaseuralainen ottaa pienen riskin siitä, että hänen kommenttinsa pääsevät suoraan blogin sivuille. Ei katsos riitä, että kertoo, millainen jokin paikka oli. Haluan tavoittaa jotakin siitä tunnelmasta, mikä meillä oli ja sen kautta temmata sinutkin lukijana matkalle mukaan. Sillä elämykset ovat parhaita jaettuina. Siksi kirjoitan tätä blogiakin.

Ystävät. Ruoka. Viini. Fiilistely. Vinkit. Tervetuloa mukaan!

Laura
Meili: alannainen(at)gmail.com

P.S. Käy myös tykkäämassä Facebook-sivusta. Sieltä löytyy blogipäivitysten lisäksi yksittäisiä kuvapostauksia ja muuta pientä vinkkiä esimerkiksi Helsingin ravintoloista.